Wafle ryżowe to smaczna, lekka przekąska, która zapobiegnie podjadaniu i opychaniu się słodyczami. Sprawi, że model zdrowego odżywiania będzie mógł zagościć w Twojej kuchni.

Producentów wafli ryżowych jest naprawdę bardzo dużo. Przeglądając półki sklepowe można dojść do wniosku, że jest to bardzo dochodowy biznes (produkcja wafli ryżowych), ponieważ wielu producentów ma je w swojej ofercie. Trzeba jednak wybierać mądrze i stawiać jedynie na te firmy, które przygotowują swoje produkty zgodnie z zasadami zdrowego odżywiania. Jedną z takich firm jest Kupiec.pl.

Pizza z wafli ryżowych

Okazuje się, że wafle ryżowe mogą być świetną podstawą dla pizzy. Pozwolą na przygotowanie prostej i szybkiej przekąski na ciepło, która będzie smakowała każdemu. Wystarczy oprócz wafli ryżowych mieć pod ręką sos pomidorowy, ulubione mięso lub szynkę i całość zapobiec z żółtym serem, aby uzyskać idealną przekąskę na każde przyjęcie. Możliwości stworzenia takiej niezobowiązującej pizzy jest bardzo dużo. Możesz przygotować zarówno wersje mięsną, jak i wegetariańską. Wystarczy jedynie zastosować odpowiednie składniki.

Owocowe wafle

Podobnie jak pizzę możesz przygotować także owocowe wafle. Takie danie będzie idealne szczególnie w sezonie letnim, kiedy jest dostęp do wielu świeżych owoców. Taka zdrowa i świeża przekąska będzie idealna na deser po obiedzie. Owocowe wafle można stworzyć z bananów, truskawek, jabłek, winogron, ananasów, gruszek czy malin. Jest tutaj pełna dowolność. Im bardziej kolorowo, tym lepiej. Bazą dla takiego deseru może być biały serek lub masło orzechowe. Aby spotęgować smak deseru można polać wszystko miodem.

Finezyjne kanapki

Wafle ryżowe można z powodzeniem jeść zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Pozwolą na szybkie przygotowanie zdrowych kanapek z różnymi dodatkami. Można na nich poukładać łososia, jajka, warzywa, szynkę, a także wszelkie inne pożywne składniki. Wafle ryżowe będą mogły z powodzeniem zastąpić tradycyjne pieczywo. Są znacznie dłużej świeże niż zwykły chleb.

[Głosów:1    Średnia:5/5]